Cool

„Часови за готвење“ час бр. 6 заедно со Лимонка Арминовска

На 06-ти јуни во кабинетот за практична настава на СУГС „Лазар Танев“ се одржа последниот час за готвење од овој проект заедно со Лимонка Арминовска професор по слаткарство и готварство во СУГС „Лазар Танев“. На часот се приготвуваше: Похувани јуфки во бешамел сос и Овошна баклава. Главен инструктор беше професор Лимонка Арминовкса, нашиот Антонио беше […]

Cool

„Часови за готвење“ час бр. 5 заедно со Маре Јаневска

На 31-ви мај во кабинетот за практична настава на СУГС „Лазар Танев“ се одржа часот за готвење со Маре Јаневска готвач во Британската амбасада и резиденција. На часот се приготвуваа четири британски специјалитети: пролетна салата, шкотски стек, англиски погачици и чоколаден колач со Гинис пиво. Главен инструктор беше Маре Јаневска заедно со нејзиниот асистент Флоренс […]

Cool

Часови за готвење“ час бр.4: заедно со Никола Мишковски

На 23-ти мај во кабинетот за практична настава на СУГС „Лазар Танев“ се одржа часот за готвење со Никола Мишковски од ресторанот Камник. Часот беше наменет за странци кои сакаат да научат повеќе за македонската кујна. На часот се приготвуваше со модерен пристап: турли тава, таратор салата, салата од брокула и крем супа од зеленчук. […]

Cool

НОВО:ПОЧЕТОК НА ИНИЦИЈАТИВАТА  „ЧАСОВИ ЗА ГОТВЕЊЕ“  

(Не)одамна најавената иницијатива „Часови за готвење“ беше официјално промовирана во четвртокот,28.04.2016,  во просторите на СУГС„Лазар Танев“. Во текот на месец мај, граѓаните ќе имаат шанса да научат сами да приготват пад таи, пржен сладолед, модерен таратор, овошна баклава, шкотски стек и други специјалитети со инструкции од готвачите кои волонтерски се приклучија во проектот: Марк де Јонг, […]