Cool

Како да ја задржиме свежината на храната?

Не секогаш ја консумираме храната веднаш по набавка, и не секогаш ја ставаме во сообветно место за чување. Повелете заедно да дознаeме неколку едноставни начини за зачувување на свежа храна и до неколку денови 🙂  

Cool

Деликатеси по случајност

На сите ни се има случено… Се враќаме дома наидувајќи на речиси празен фрижидер, вклучуваме рингла и мешаме од се што ни е преостанато, било тоа да се парчиња месо или скоро исушен зеленчук. Пробуваш и, превкусно! Не случајно. Како што изгледа, некои од највкусните јадења се направени во слични околности на мрзеливост, снаодливост и […]

Cool

14 убедливи причини за да консумирате повеќе какао!

Суровто какао нуди неверојатни здравствени придобивки за целото тело! Инките го имаат сметено како пијалок на боговите, па така се викало и дрвото на какао, Theobroma cacao, од грчките зборови Тео (бог) и broma (пијалак). Во листата на одредени видови на храна кои може да се јадат без гриза на свеста, дефинитивно спаѓа какаото! Еве […]