Cool

Учениците одговорија на предизвикот од хотел Мериот

За време на првата средба во хотел Мериот Скопје, готвачот Питер Татар им зададе предизвик на младите готвачи: да спремат рецепт каде главната состојка ќе биде јаболкото. Учениците мотивирани испратија слики и рецепти. Два од нив беа одбрани како најдобри и беа повикани на 14 декември повторно во кујната во хотелот да ги подготват нивните […]

Cool

УШТЕ ЕДНА ИНСПИРАТИВНА СРЕДБА: ИДНИТЕ ГОТВАЧИ СЕ СРЕТНАА СО ГЛАВНИОТ ГОТВАЧ ПИТЕР ТАТАР ВО ХОТЕЛ МЕРИОТ

Овој месец на 19/11, седумнаесет ученици-готвачи беа гости во хотел Мериот Скопје каде се сретнаа со главниот готвач Питер Татар. Целта на ова средба беше учениците да се сретнат со професионалец од нивната област, да го слушнат неговото искуство и совети за како да го остварат својот сон. Оваа втора мотивациска средба им овозможи на […]