Cool

Кулинарите на социјалните медиуми

Дојде ред кулинарите да научат  нешто повеќе за социјалните медиуми и како тие може да послужат за нивна промоција. Во опуштена атмосфера, во канцеларијата на АРНО, на 27.11.2016, младите ученици учеа за блогови, Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Сите отворија профили на овие социјални платформи и почнаа да споделуваат информации од кулинарството, да следат познати готвачи […]

Cool

УШТЕ ЕДНА ИНСПИРАТИВНА СРЕДБА: ИДНИТЕ ГОТВАЧИ СЕ СРЕТНАА СО ГЛАВНИОТ ГОТВАЧ ПИТЕР ТАТАР ВО ХОТЕЛ МЕРИОТ

Овој месец на 19/11, седумнаесет ученици-готвачи беа гости во хотел Мериот Скопје каде се сретнаа со главниот готвач Питер Татар. Целта на ова средба беше учениците да се сретнат со професионалец од нивната област, да го слушнат неговото искуство и совети за како да го остварат својот сон. Оваа втора мотивациска средба им овозможи на […]