Cool

Придобивки од топла вода со мед!

  Вода е добро за вас, сите го знаеме тоа. Безкрајно слушаме дека треба да се пие се повеќе вода. Впрочем, водата е витална компонента за нашите тела, да не заборавиме дека ние сме составени од 80% вода! Што е всушност многу чудно кога размислуваме. Вода во основа ги одржува сите од нашите секојдневни телесни […]

Cool

11 придобивки од зелениот чај за кои што не сте знаеле

Јас сум пијач на зелениот чај. Не бидејќи ми се допаѓа вкусот, никако! Јас го пијам, бидејќи сум слушнал дека е добро за мене … или, да бидам искрена, вистинската причина зошто јас го пијам е затоа што верувам дека ми помага да ја држи мојата тежина рамномерна. Но неодамна, решив да се истражувам малку […]

Cool

Здравствени придобивки од кафето

Како што веројатно знаете, аромата и вкусот на кафе ја зголемуваат зависноста од овој продукт. Затоа, ја искористивме шансата да напишеме статија каде ќе ги истакнеме сите нешта што кафето може да ги направи за вашето здравје. Се чини дека секој ден се објавува ново истражување за некои магични карактеристики на кафето, па затоа е […]

Cool

6 изненадувачки придобивки од пиење топла вода

Мислам дека повеќето од нас веќе знаат дека водата е од суштинско значење за нашето виталност. Ние, исто така, веројатно сме ги слушнале лекарите да речат дека да се пие околу осум чаши вода на ден е идеално. Сепак, она што повеќето луѓе не го знаат е дека топла вода има некои свои ексклузивни бенефиции […]

Cool

7 придобивки што треба да ги знаеме за циметот

  Циметот е еден од најпознатите вкусни мириси на сезоната! Иако циметот ни е на располагање во текот на целата година, ароматичниот, вкусниот и топлиот вкус на зачинот го прават совршен зачин за користење во текот на есенските и зимските месеци. Циметот е лесно достапен и се користи и внатре и надвор од кујна. Толку често […]

Cool

Зошто oвошјето и зеленчукот имаат витално значење

Конзумирањето храна богата со овошје и зеленчук е важно за добро здравје. Дознајте зошто експертите велат дека Мајката Природа во себе ги има најдобрите хранливи материи од исхраната. Ако сме тоа што јадеме, тогаш повеќето од нас ќе се сопнуваме насекаде како резултат на недостатокот на рамнотежа од неправилна исхрана. Ако сакаме да растеме силни како […]