Cool

Младите готвачи „гладни“ за советите од познатиот Марк Де Јонг

На барање на учениците готвачи, и на наше задоволство, Марк Де Јонг се согласи да дојде на мотивациската средба на 04.12.2016. Тој беше дел и од Часовите за готвење кои се одржаа во мај 2016. Тој сподели дека му преставува огромно задоволство да го сподели своето долгогодишно искуство во кујната и да пренесе неколку рецепти […]

Cool

УШТЕ ЕДНА ИНСПИРАТИВНА СРЕДБА: ИДНИТЕ ГОТВАЧИ СЕ СРЕТНАА СО ГЛАВНИОТ ГОТВАЧ ПИТЕР ТАТАР ВО ХОТЕЛ МЕРИОТ

Овој месец на 19/11, седумнаесет ученици-готвачи беа гости во хотел Мериот Скопје каде се сретнаа со главниот готвач Питер Татар. Целта на ова средба беше учениците да се сретнат со професионалец од нивната област, да го слушнат неговото искуство и совети за како да го остварат својот сон. Оваа втора мотивациска средба им овозможи на […]