Cool

Coolinari.mk и оваа година со награда за Сајт на годината

Нашата веб страна www.coolinari.mk беше добитник на трето место за Сајт на годината во категоријата „Храна и здравје“. Кулинарите гордо ја подигнаа наградата на 24.12.2016 за време на седмите по ред награди за Сајт на годината, организирано од дигиталната маркетинг агенција Медиа Солутионс. Минатата година, сајтот исто така беше награден со трето место за најдобар дизајн. […]

Cool

Coolinari – инспиративен пример за социјално претприемништво според Барбара Садовска

Прочитајте го интервјуто со Барбара Садовска, претседавач на бордот на директори на Фондацијата за заемна помош „Barka“ основана во Полска. Г-а Барбара во Република Македонија е тим лидер на проектот за поттикнување на социјалното претприемништво, имплементиран од Eptisa и нејзините партнери во конзорциумот а финансиран од ЕУ. Во интервјуто за „Лице в лице“ таа ја споменува и […]

Cool

НОВО:ПОЧЕТОК НА ИНИЦИЈАТИВАТА  „ЧАСОВИ ЗА ГОТВЕЊЕ“  

(Не)одамна најавената иницијатива „Часови за готвење“ беше официјално промовирана во четвртокот,28.04.2016,  во просторите на СУГС„Лазар Танев“. Во текот на месец мај, граѓаните ќе имаат шанса да научат сами да приготват пад таи, пржен сладолед, модерен таратор, овошна баклава, шкотски стек и други специјалитети со инструкции од готвачите кои волонтерски се приклучија во проектот: Марк де Јонг, […]