Cool

Зошто oвошјето и зеленчукот имаат витално значење

Конзумирањето храна богата со овошје и зеленчук е важно за добро здравје. Дознајте зошто експертите велат дека Мајката Природа во себе ги има најдобрите хранливи материи од исхраната. Ако сме тоа што јадеме, тогаш повеќето од нас ќе се сопнуваме насекаде како резултат на недостатокот на рамнотежа од неправилна исхрана. Ако сакаме да растеме силни како […]

Cool

Исхрана за подобра енергија

  Комплексните јаглехидрати се клучни за одржување на енергија во текот на денот, додека преголема количина на слатки можат да доведат до нарушување на енергијата. Дознавајте која храна ви е потребнa за целодневна исхрана.   Одговорностите од работата, животот и семејството можат да предизвикат премалку сон, премногу стрес, и премногу малку време. Сепак, дури и кога сте најзафатени, никогаш не треба да се […]

Cool

Седум начини како да го контролирате вашето искушение за слатки јадења

Без разлика дали копнеете по леб, тестенини или пак по чоколадо и колачиња, ова се седум лесни начини како да ја преземете контролата врз вашата навика за благо – и секако контролата врз вашето здравје   Ако мислите дека вашата навика е надвор од контрола, направете еден чекор назад, анализирајте како се чувствувате и обидете […]