Cool

Coolinari.mk интервју со шеф Никос од ресторан „Four“ – најcool мени и дестинација за лето во Скопје

(Јули 2017, Скопје) Минатата недела тимот на Coolinari имаше шанса да се запознае со шеф Никос Анагносту ( Ресторан Four)  и да поразговара со  него за неговата работа во ресторан Four во Скопје,  новото мени но и за неговото животно искуство како готвач. Преку неговите изјави и нашите прашања ќе пробаме да ве доближиме до светот […]

Cool

Coolinari – инспиративен пример за социјално претприемништво според Барбара Садовска

Прочитајте го интервјуто со Барбара Садовска, претседавач на бордот на директори на Фондацијата за заемна помош „Barka“ основана во Полска. Г-а Барбара во Република Македонија е тим лидер на проектот за поттикнување на социјалното претприемништво, имплементиран од Eptisa и нејзините партнери во конзорциумот а финансиран од ЕУ. Во интервјуто за „Лице в лице“ таа ја споменува и […]