Cool

Coolinari – инспиративен пример за социјално претприемништво според Барбара Садовска

Прочитајте го интервјуто со Барбара Садовска, претседавач на бордот на директори на Фондацијата за заемна помош „Barka“ основана во Полска. Г-а Барбара во Република Македонија е тим лидер на проектот за поттикнување на социјалното претприемништво, имплементиран од Eptisa и нејзините партнери во конзорциумот а финансиран од ЕУ. Во интервјуто за „Лице в лице“ таа ја споменува и […]

Cool

НОВО:ПОЧЕТОК НА ИНИЦИЈАТИВАТА  „ЧАСОВИ ЗА ГОТВЕЊЕ“  

(Не)одамна најавената иницијатива „Часови за готвење“ беше официјално промовирана во четвртокот,28.04.2016,  во просторите на СУГС„Лазар Танев“. Во текот на месец мај, граѓаните ќе имаат шанса да научат сами да приготват пад таи, пржен сладолед, модерен таратор, овошна баклава, шкотски стек и други специјалитети со инструкции од готвачите кои волонтерски се приклучија во проектот: Марк де Јонг, […]

Cool

АРНО со своја формула на E-Engagement: дигитална креативност + социјални иницијативи = социјални иновации

Во сабота, на 12.12.2015 во Телеком Иновацискиот центар се одржа завршната конференција#Eengagement Активирај се online! во организација на НВО „Младински Сојуз“. АРНО со својот проект coolinari.mk беше дел од  настанот каде Ирина (АРНО) ја презентираше формулата за успех: Дигитална креативност + Социјални иницијативи = Социјални иновации. „Благодарност до организаторите за настанот и поканата. Навистина ми се […]