Филип Стојанов

Филип е ученик во трета година насока готвач. Неговиот сон е да биде главен готвач и да подготвува храна за големи настани и прослави. Тој се стреми да ги усоврши практичното и визуелното и се одликува со брзина во работење и поседува способност за декорација. За да го оствари својот сон тој до сега има искуство како практикант во хотел Континтал каде што работи на подготовка на храна и кетеринг за големи прослави кои опфаќаат на над 100 луѓе. Исто така бил одговорен и за подготвка на храна за персоналот на хотелот. Останатото негово искуство вклучува практикантска работа во рестораните Балканика и Идадија. Преку овие работни позиции има развиено тимски и комуникациски вештини.