Филип Ангелов

Филип Ангелов е ученик во трета година, насока готвач. Љубопитноста и креативноста кон храната ја искажува со истражување на нови рецепти. Дел од неговиот рецепти се објавени во реномираното списание “Храна и вино”. Пракса има стекнато во Хотел “Холидеј Ин” и ресторан “Дојрана”, Скопје, хотел “Алпина”, Маврово и во хотелот “Слив”, Виница. Прецизен е исполнителен во работењето и има искуство во подготовка на салати, традиционални и интернационални јадења.